Home » Vergoedingen

Vergoedingen

Vele patiënten worstelen met de vraag: welke kosten krijg ik vergoed? Wij hebben de meest voorkomende behandelingen met bijbehorende vergoedingen hieronder voor je op een rijtje gezet. We spreken hier over je eigen risico en je eigen bijdrage.

Let op: vergoedingen variëren per verzekering. Om zeker te zijn op welke vergoedingen jij recht hebt, kunt je het beste de polis van je zorgverzekering raadplegen of contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Vergoeding behandelingskosten tot 18 jaar

De meest voorkomende behandelingen (denk aan de periodieke controle, het vullen van gaatjes en fluoridebehandelingen) worden tot 18 jaar volledig door de basisverzekering vergoed.
Bijzondere tandheelkundige zorg, zoals orthodontische behandelingen, worden niet vanuit de basisverzekering vergoed. Deze kosten worden alleen vergoed vanuit een aanvullende tandartsverzekering.

Let op: de dekking verschilt ook weer per zorgverzekering. Lees daarom altijd goed je polisvoorwaarden door.

Vergoeding behandelingskosten vanaf 18 jaar

Vanaf 18 jaar worden tandartskosten niet meer vergoed door de basisverzekering. Er is een aanvullende verzekering nodig om behandelingen zoals de periodieke controle en het vullen van gaatjes (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. Tandartsverzekeringen bieden een vergoedingspercentage tussen de 75% en 100%. Wanneer je vergoedingspercentage minder dan 100% is, spreken we van je eigen risico.

Let op: Ben je 18 jaar of ouder en maakt je echter kosten voor die mondzorg die wél in de basisverzekering zit, dan valt dit wel onder het eigen wettelijk eigen risico.

Eigen bijdrage

Voor bepaalde mondzorgkosten betaal je een eigen bijdrage. Je betaalt dan eerst de eigen bijdrage. Het bedrag dat daarna overblijft, telt mee voor het eigen risico. Het gaat om de volgende mondzorg:

 • Uitneembare of volledige prothese
  Hier geldt een wettelijke eigen bijdrage van 25% van de kosten. Sommige zorgverzekeraars bieden de mogelijkheid dit in een aanvullende verzekering te verzekeren.
 • Uitneembare of volledige prothese op implantaten
  Voor de onderkaak: hier geldt een wettelijke eigen bijdrage van 10% van de kosten.
  Voorde bovenkaak: hier geldt een wettelijke eigen bijdrage van 8% van de kosten.
 • Reparaties of opvullen van een uitneembare of volledige prothese
  Hier geldt een wettelijke eigen bijdrage van 10% van de kosten.

DIRECT

INSCHRIJVEN

 

GRATIS

PROTHESE CHECK!

 

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMondzorg Oostplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

DIRECT

INSCHRIJVEN

 

GRATIS

PROTHESE CHECK!

 

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMondzorg Oostplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering