Home » Novus® prothese

Novus® prothese

De Novus® prothese wordt ook wel de meeste comfortabele prothese van de wereld genoemd. In tegenstelling tot een normale prothese beschikt de Novus prothese over een comfortabele, zachte binnenlaag. Deze laag voelt zacht aan op je kaken en geeft een prettig draagcomfort.
Mondzorg Oostplein is op dit moment de enige praktijk in Nederland waar u terecht kunt voor een Novus® prothese.

De voordelen van de Novus® technologie:

  • Draagt zacht en comfortabel
    Geen pijn en drukplekken
  • Zit stevig vast
    In de meeste gevallen is geen kleefpasta meer nodig
  • Wordt vergoed vanuit de basisverzekering
  • Heeft garantie

De zachte Novus® binnenlaag kan ook in je bestaande prothese worden geplaatst, het is dan van belang dat je prothese een goede pasvorm heeft. Mocht dit niet het geval zijn dan kan onze tandprotheticus adviseren wat het slimste is om te doen. Plan een gratis intake, zodat onze tandprotheticus jouw persoonlijke situatie kan beoordelen.

Tarieven Novus®

Met een Novus® prothese profiteer je van veel voordelen ten opzichte van normale protheses. Toch zijn de kosten voor een Novus® prothese vrijwel gelijk. Ook de vergoedingen vanuit de basisverzekering liggen volledig gelijk. Bij een aanvullende tandartsverzekering, is er meestal zelfs sprake van een volledige vergoeding.

Ervaringen Novus® prothese

Als Mondzorg Oostplein zijn wij erg blij dat wij de Novus® prothese aan kunnen bieden. Als is het alleen al omdat onze klanten met een grote glimlach ons pand verlaten.
Graag delen wij dan ook enkele ervaringen van onze klanten. 

Een Novus® Prothese maken

De Novus® gebitsprothese wordt op maat gemaakt en behoudt zachtheid en comfort zonder een week gevoel te geven. De speciale technologie zorgt ervoor dat de prothese veerkrachtig is maar toch stevig in de mond zit. De prothese wordt in ons eigen laboratorium gemaakt. In totaal heb je vijf tot zes bezoeken nodig.

Bezoek 1: Beginafdruk

We maken een beginafdruk van je kaak. Hiervan wordt een gipsmodel gemaakt, waarna er een speciale afdruklepel wordt gemaakt, die precies op je kaken past.

Bezoek 2: Definitieve afdruk

Met de speciaal voor jou ontworpen afdruklepel maken we nu nog preciezere afdrukken van je kaken.

Bezoek 3: Beetbepaling

We leggen je beet vast, zodat de tanden en kiezen in de prothese goed op elkaar komen. Ook kijken we samen naar de kleur en vorm van de tanden.

Bezoek 4: Passen in was van de prothese

Tijdens dit bezoek gaan we je prothese passen. We kijken samen naar de kleur en vorm van de tanden. Het kan zijn dat jij of Mondzorg Oostplein aanpassingen willen doen. Daardoor kan een extra bezoek nodig zijn, aangezien we pas verdergaan indien je tevreden bent met het resultaat.

Bezoek 5: Plaatsen van prothese

Jouw prothese is klaar en wordt in je mond geplaatst. Daarnaast krijg je uitleg over eventuele klachten en schoonmaakinstructies.

Bezoek 6: Nacontrole

In overleg met jou maken we binnen een week een afspraak voor nacontrole. Hierbij kunnen eventuele drukplekken worden weggehaald. Daarnaast adviseren wij om op jaarlijkse controle te komen.

DIRECT

INSCHRIJVEN

 

GRATIS

PROTHESE CHECK!

 

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMondzorg Oostplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

DIRECT

INSCHRIJVEN

 

GRATIS

PROTHESE CHECK!

 

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMondzorg Oostplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering