Home » Mondhygiëne » 5-stappenplan

5-stappenplan

Stap 1: Eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak onderzoekt de mondhygiënist je mond en tandvlees. Ook stellen we vragen over je gezondheid in relatie tot je klachten. Heb je tandsteen zonder tandvleesproblemen? Dan volstaat meestal één behandeling. Bij een DPSI-score (tandvleescijfer) van 3 of hoger is er meer aan de hand dan ontstoken tandvlees. Er wordt dan meer tijd uitgetrokken voor een inventarisatie van de problemen en waarschijnlijk zijn er ook vervolgafspraken nodig.

Stap 2: Behandelplan

In het behandelplan leggen we vast welke behandeling wij voorstellen en in welke periode deze behandeling plaatsvindt. Ook bespreken we specifiek wat wij gaan doen en maken we hier afspraken voor. Tot slot krijg je een overzicht van de te verwachten kosten en eventueel nog aanvullend advies voor je mondverzorging tijdens het behandelingstraject.

Stap 3: Preventieve behandeling

Indien er geen ernstige tandvleesproblemen zijn, wordt er een preventieve gebitsreiniging uitgevoerd om toekomstige problemen voor te zijn.

Stap 4: Tandvleesbehandeling

Heb je klachten waardoor een tandvleesbehandeling vereist is? Dan vertelt de mondhygiënist je duidelijk wat er gaat gebeuren. We meten de pockets (de smalle ruimtes tussen het tandvlees en je tanden en kiezen) en de mondhygiënist reinigt de verdiepte pockets grondig, waardoor de tandplak en het tandsteen verwijderd worden. Als het goed is zijn de pockets bij de volgende afspraak een stuk minder diep! Dat betekent dat je tandvlees, dat eerst geïrriteerd was of bloedde, je tanden en kiezen weer beter omsluit en dat je mond weer gezonder is.

Bespreek je vragen en wensen gerust van tevoren. Bijvoorbeeld als je een verdoving wil tijdens de behandeling. Het komt voor dat er een chirurgische ingreep nodig is. Dat doen we altijd in goed overleg met jou en met de tandarts.

Stap 5: Evaluatie

Na de tandvleesbehandeling maken we opnieuw een afspraak, dit keer voor een evaluatie. Nu controleren we of de behandeling goed is aangeslagen. Zijn je klachten verdwenen of is een vervolgbehandeling nodig? Wij adviseren je altijd nog een keer terug te komen voor een nazorgcontrole. Als je daarnaast je mond schoonhoudt zoals wij je hebben laten zien, weet je zeker dat je van een optimale mondgezondheid profiteert.

DIRECT

INSCHRIJVEN

 

GRATIS

PROTHESE CHECK!

 

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMondzorg Oostplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

DIRECT

INSCHRIJVEN

 

GRATIS

PROTHESE CHECK!

 

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMondzorg Oostplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering