Home » Kunstgebit zonder gehemelteplaat

Kunstgebit zonder gehemelteplaat

Een kunstgebit zonder gehemelteplaat: de oplossing om ook met een kunstgebit weer als vanouds te kunnen eten, proeven, lachen en praten.
Het kunstgebit / prothese zonder gehemelteplaat (ook wel verhemelte) is mogelijk bij een klikprothese (ook wel klikgebit of overkappingsprothese genoemd). Een klikprothese is een implantaatgedragen, uitneembare prothese die je eigen tanden en kiezen vervangt. Met een prothese zonder verhemelte, is je gehemelte volledig vrij.

Voordelen kunstgebit zonder gehemelteplaat

  • De prothese zit een stuk vaster in de mond
  • De smaakbeleving wordt een stuk beter
  • De spraakbeleving wordt als veel optimaler ervaren
  • Eten is een stuk makkelijker dan bij een reguliere prothese
  • Geen misselijkheidsklachten / kokhals neigingen door prothese
  • Geen pijnklachten meer door een wiebelende prothese

Voor wie is een klikprothese zonder verhemelte geschikt?

Een prothese zonder verhemelte wordt geadviseerd wanneer patiënten problemen ervaren met een loszittende volledige prothese of last hebben van de verhemelteplaat. Doordat het klikgebit in de bovenkaak houvast krijgt door de implantaten is er geen gehemelte bedekking meer nodig. Eten, proeven, lachen en praten kan zo weer op een natuurlijkere manier.

Onze implantoloog

Implantaten worden niet zomaar door iedereen geplaatst. Een tandarts moet zich verdiepen en specialiseren in implantologie. Onze implantoloog Ronald Wils is afgestudeerd in 1979 aan de Universiteit van Nijmegen. De heer Wils heeft een eigen implantologie praktijk gehad in 1985 en heeft zich ontwikkeld en gespecialiseerd op het gebied van complexe implantaat operaties en implantaatsystemen. De heer Wils heeft ook aan diverse wetenschappelijke onderzoeken meegedaan en geeft zelfs les aan tandprothetiek studenten aan de Hogeschool van Utrecht. De heer Wils heeft ontzettend veel ervaring en doet zijn werk nog steeds met plezier. Ronald geeft deskundig advies, hij kan snel zien wat de beste oplossing in jouw situatie is.

Vrijblijvende intake

Zie jij een prothese zonder verhemelte wel zitten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende intake. Tijdens deze afspraak wordt er bekeken of je in aanmerking komt voor de klikprothese.
De situatie van jouw gebit wordt grondig besproken en indien benodigd worden er röntgenopnames gemaakt.

Vergoeding kunstgebit zonder gehemelteplaat

Is een klikprothese (prothese zonder verhemelte) in jouw geval medisch noodzakelijk dan kunnen wij een aanvraag voor je indienen bij de zorgverzekering. Het voordeel is dat wij met een afgestudeerd implantoloog werken. Hierdoor wordt de prothese in de meeste gevallen vergoed (bij aanvraag via tandartsen en tandprothetici, ligt het percentage goedkeuringen beduidend lager).

Kunstgebit zonder gehemelteplaat specialist

Foto: Implantoloog – Ronald Wils

DIRECT

INSCHRIJVEN

 

GRATIS

PROTHESE CHECK!

 

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMondzorg Oostplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

DIRECT

INSCHRIJVEN

 

GRATIS

PROTHESE CHECK!

 

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMondzorg Oostplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering