Home » Klikprothese

Klikprothese

Heb je last van een loszittende prothese? De klikprothese (ook wel klikgebit of overkappingsprothese genoemd) is de oplossing. Een klikprothese is een implantaatgedragen, uitneembare prothese die je eigen tanden en kiezen vervangt. De prothese klik je vast op de implantaten in je mond.
De klikprothese is toepasbaar voor zowel de onder- als bovenkaak. In de meeste gevallen wordt de onderkaak gedaan, omdat daar de meeste problemen zijn met het loszitten van de prothese. In geval van de bovenkaak, zorgen we dat je gehemelte weer vrijkomt met een klikprothese zonder gehemelteplaat.

Voordelen klikprothese

  • Zit een stuk vaster in de mond
  • Heeft een positieve invloed op de smaakbeleving (met name bij klikprothese bovenkaak)
  • Eten wordt een stuk makkelijker
  • De spraakbeleving is veel optimaler
  • Pijnklachten verdwijnen doordat prothese vast zit

Voor wie is een klikprothese geschikt?

Een klikprothese wordt geadviseerd wanneer patiënten problemen ervaren met een loszittende volledige prothese. De implantaten, die in de kaak worden bevestigd om de klikprothese vast te kunnen zetten, zorgen ervoor dat je kaken minder snel slinken. Doordat het klikgebit in de bovenkaak houvast krijgt door de implantaten is er geen gehemelte bedekking meer nodig. Eten, proeven, lachen en praten kan zo weer op een natuurlijkere manier. Daarnaast is deze prothese geschikt voor mensen die:

  • Er zijn geen eigen tanden – kiezen meer
  • De kaak is deels geslonken
  • Rebasen (aanpassen) kunstgebit helpt niet meer
  • Het kunstgebit voldoet niet meer en zorgt voor veel klachten

Volledige traject van A tot Z

Bij Mondzorg Oostplein hebben wij alle specialismes, die er voor zorgen dat jouw klikgebit helemaal naar wens wordt in huis (tandarts, tandprotheticus en implantoloog). Dit betekent dat wij jou altijd op dezelfde plek kunnen helpen en altijd heel eenvoudig onderling overleg kunnen hebben. De meest moderne 3D CBCT scanner maakt het mogelijk om zeer nauwkeurig beeld te krijgen van de kaak voor het plaatsen van de implantaten.

Klikprothese op 2 implantaten i.c.m. steg

Klikprothese op 4 implantaten i.c.m. steg

Klikprothese op 2 drukknoppen

Onze implantoloog

Implantaten worden niet zomaar door iedereen geplaatst. Een tandarts moet zich verdiepen en specialiseren in implantologie. Onze implantoloog Ronald Wils is afgestudeerd in 1979 aan de Universiteit van Nijmegen. Ronald heeft een eigen implantologie praktijk gehad in 1985 en heeft zich ontwikkeld en gespecialiseerd op het gebied van complexe implantaat operaties en implantaatsystemen. Hij heeft ook aan diverse wetenschappelijke onderzoeken meegedaan en geeft zelfs les aan tandprothetiek studenten aan de Hogeschool van Utrecht. De heer Wils heeft ontzettend veel ervaring en doet zijn werk nog steeds met plezier. Ronald geeft deskundig advies, hij kan snel zien wat de beste oplossing in jouw situatie is.

Vrijblijvende intake in Rotterdam?

Zie jij een klikprothese wel zitten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende intake. Tijdens deze afspraak wordt er bekeken of je in aanmerking komt voor de klikprothese.
De situatie van jouw gebit wordt grondig besproken en indien benodigd worden er röntgenopnames gemaakt.

Vergoeding klikprothese

Is een klikprothese (prothese zonder verhemelte) in jouw geval medisch noodzakelijk dan kunnen wij een aanvraag voor je indienen bij de zorgverzekering. Het voordeel is dat wij met een afgestudeerd implantoloog werken. Hierdoor wordt de prothese in de meeste gevallen vergoed (bij aanvraag via tandartsen en tandprothetici, ligt het percentage goedkeuringen beduidend lager).

Kunstgebit zonder gehemelteplaat specialist

Foto: Implantoloog – Ronald Wils

DIRECT

INSCHRIJVEN

 

GRATIS

PROTHESE CHECK!

 

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMondzorg Oostplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

DIRECT

INSCHRIJVEN

 

GRATIS

PROTHESE CHECK!

 

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMondzorg Oostplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering