DIRECT

INSCHRIJVEN

 

GRATIS

PROTHESE CHECK!

 

 

 

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit is een logische vervolg stap op een regulier kunstgebit. Een regulier kunstgebit is over het algemeen de eerste keuze, mede dankzij de lage kosten en de ruime vergoeding die eens per 5 jaar beschikbaar is vanuit de basisverzekering. Wanneer een kunstgebit niet meer goed blijft zitten en voor problemen gaat zorgen is het tijd om de overstap naar een klikgebit te overwegen.

Bij de meest voorkomende problemen met het kunstgebit horen de volgende klachten: het los zitten van een kunstgebit bij het praten en eten, het resteren van het eten onder het kunstgebit, het ervaren van pijnlijke plekken op de kaak tijdens praten en eten waardoor het niet meer dragelijk is om het kunstgebit langdurig in de mond te houden en eetstoornissen door het niet fatsoenlijk kunnen eten wegens het slecht passend gebit. Er zijn een aantal mogelijke redenen die dit zouden kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld het kaakbot is deels geslonken, er is een sterke spierspanning die niet controleerbaar is en de prothese weg drukt van de kaak maar er zijn nog meer indicaties.

Het klikgebit

Het woord ‘klik’ wil zeggen dat het gebit op de implantaten in de kaak wordt geklikt. De implantaten zijn dan de steunpunten, waarop het klikgebit vast wordt geklikt.

Klikgebit op 2 implantaten i.c.m. steg

Klikgebit op 4 implantaten i.c.m. steg

Klikgebit op 2 drukknoppen

Wanneer is een klikgebit een goede oplossing?

Een klikgebit op implantaten is een goede oplossing om bovenstaande klachten te verhelpen en is nauwelijks te onderscheiden van uw eigen tanden en kiezen. Maar het grootste voordeel is dat u weer kunt eten en lachen vol zelfvertrouwen. Implantaten vervangen de wortels van eigen tanden en/of kiezen en bieden een stevige basis voor een klikgebit.
Onder plaatselijke verdoving worden de implantaten in de kaak geplaatst door onze tandarts – implantoloog, dit is een relatief kleine en eenvoudige ingreep. Het vastgroeien van de implantaten in het kaakbot duurt tussen de 6 tot 13 weken waarna er gestart kan worden met de klikprothese.

Voor wie is een klikgebit geschikt?

 • Er zijn geen eigen tanden – kiezen meer
 • De kaak is deels geslonken
 • Rebasen (aanpassen) kunstgebit helpt niet meer
 • Het kunstgebit voldoet niet meer en zorgt voor veel klachten

Kosten implantaten en een klikgebit

Bij aanwezigheid van bovengenoemde klachten is dit een indicatie voor de behandelaar om een machtigingsaanvraag in te dienen bij de zorgverzekeraar. Na goedkeuring kun je rekenen op een 100% vergoeding vanuit de basisverzekering op het plaatsen van de implantaten. Je betaalt enkel het eigen risico.
Voor een vergoeding vanuit de basisverzekering dient een machtiging – goedkeuring afgegeven te zijn door de zorgverzekeraar. Hierop is er een vergoeding vanuit de basisverzekering met een eigen bijdrage van toepassing.

 • Een volledige onder prothese op implantaten kent een eigen bijdrage van 10 %
 • Een volledige boven prothese op implantaten kent een eigen bijdrage van 8%
 • Een tegelijkertijd vervaardigde normale boven prothese in combinatie met een implantaat
  gedragen onder prothese kent een samengestelde eigen bijdrage van 17% en 10%.
 • Een tegelijkertijd vervaardigde normale onder prothese in combinatie met een implantaat
  gedragen boven prothese kent een samengestelde eigen bijdrage van 17% en 8%.

De eigen bijdrage kan gedeeltelijk tot geheel vergoed worden vanuit de aanvullende
verzekering. Dit is verschillend per aanvullende verzekering.

Voor we starten met de behandeling kunnen we door middel van een gratis begroting voorrekenen hoe de eigenbijdrage in jouw specifieke geval uitvalt.

Wij verzorgen het traject van a tot z voor je

In onze praktijk werkt een tandarts – implantoloog die vanaf het eerste gratis kennismakingsgesprek tot en met het plaatsen van de implantaten voor je klaar staat.

Onze tandprotheticus in overleg met de tandarts – implantoloog maakt zorgvuldig je klikprothese. De protheses worden vervaardigd in ons eigen laboratorium. Korte lijnen bij het samenwerken zorgen voor een prachtige speciaal voor je op maat gemaakte klik prothese.

De meest moderne 3D CBCT scanner maakt het mogelijk om zeer nauwkeurig beeld te krijgen van de kaak voor het plaatsen van de implantaten.

Het hele proces blijft in onze eigen praktijk en besteden we niet uit aan derden.

We verzorgen het gehele traject voor je: van machtigingsaanvraag bij je zorgverzekeraar, implanteren tot en met het plaatsen van de prothese. Je gaat met een glimlach naar huis!

 

We helpen je graag!

Implantoloog

lab

CBCT 3D scanner

Praktijk manager die alles regelt

KLIKGEBIT INSCHRIJVING

Er is bij ons altijd plek voor nieuwe patiënten. Daarom ben je van harte welkom in onze praktijk. Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met je op.

   Alle velden met een * moeten ingevuld worden.

   Ervaringen van klanten

   [sp_testimonials design="design-20" per_row="4" display_client="true" display_job="false" display_company="false" show_rating="false" display_avatar="false"]