Home » Implantologie

Implantologie / implantaten

Dienen er één of meerdere tanden in jouw mond vervangen te worden? Dan is een implantaat vaak de oplossing. Een implantaat is een soort kunstwortel die als een schroef in de kaak wordt geplaatst op de plek waar eerst je eigen tanden of kiezen zaten. Het implantaat bestaat uit titanium (lichaamsvriendelijk materiaal) en groeit in korte tijd stevig vast aan het kaakbot.

De plaatsing van het implantaat in de kaak gebeurt onder plaatselijke verdoving. Het implantaat is de basis en biedt houvast voor:

  • Een kroon (kunsttand of -kies)
  • Een brug (meerdere kunsttanden of -kiezen)
  • Een klikprothese (kunstgebit op implantaten)

Voordelen implantaten

  • Het kaakbot blijft in stand en slinkt nauwelijks
  • Een functionele en blijvende oplossing
  • Kunsttanden en -kiezen op implantaten zijn niet te onderscheiden van echte
  • Een implantaat met kroon, brug of prothese voelt aan als je eigen tanden
  • Gaan jarenlang mee, wanneer je ze goed onderhoudt.

Volledige traject van A tot Z

Bij Mondzorg Oostplein hebben wij alle specialismes, die er voor zorgen dat jouw gebit voorzien van implantaten helemaal naar wens wordt in huis (tandarts, tandprotheticus en implantoloog). Dit betekent dat wij jou altijd op dezelfde plek kunnen helpen en altijd heel eenvoudig onderling overleg kunnen hebben. De meest moderne 3D CBCT scanner maakt het mogelijk om zeer nauwkeurig beeld te krijgen van de kaak voor het plaatsen van de implantaten.

Kroon op implantaat

Brug op implantaten

Klikprothese op implantaten

Onze implantoloog

Implantaten worden niet zomaar door iedereen geplaatst. Een tandarts moet zich verdiepen en specialiseren in implantologie. Onze implantoloog Ronald Wils geeft deskundig advies en kan snel zien wat de beste oplossing is in jouw situatie.
Meer weten over Ronald? Lees dan over zijn werk op de pagina over klikprotheses

Vrijblijvende intake in Rotterdam?

Wil jij de voordelen van implantaten graag ervaren en weten wat voor jou de beste oplossing is? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende intake. Onze implantoloog brengt in kaart wat voor jou het beste is om te doen.
De situatie van jouw gebit wordt grondig besproken en indien benodigd worden er röntgenopnames gemaakt.

Vergoeding / kosten implantaten

Voor een of meerdere implantaten waar een kroon of brug op geplaatst zal worden, ontvang je een begroting met een specificatie van de kosten. Deze begroting kun je insturen naar je verzekering mits je een aanvullende tandartsverzekering hebt afgesloten. Van je verzekering hoor je dan voor welke vergoeding je in aanmerking komt.

Heb je in overleg met je behandelaar gekozen voor een klikprothese op implantanten voor de onder- of bovenkaak? Deze behandeling valt onder de basisvergoeding en komt voor vergoeding in aanmerking mits je zorgverzekering voor deze behandeling akkoord geeft.
Het voordeel is dat wij met een afgestudeerd implantoloog werken. Hierdoor wordt de prothese in de meeste gevallen vergoed (bij aanvraag via tandartsen en tandprothetici, ligt het percentage goedkeuringen beduidend lager). Pas na akkoord van je zorgverzekeraar, gaan we over tot behandelen. 

DIRECT

INSCHRIJVEN

 

GRATIS

PROTHESE CHECK!

 

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMondzorg Oostplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

DIRECT

INSCHRIJVEN

 

GRATIS

PROTHESE CHECK!

 

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMondzorg Oostplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering