Home » Gewone prothese

Gewone prothese

Een volledige prothese maken

Een nieuwe volledige prothese maken kost tijd. Wij maken de prothese in ons eigen laboratorium. In totaal heb je vijf tot zes bezoeken nodig. De prothese wordt volledig op maat gemaakt.

Bezoek 1: Beginafdruk

We maken een beginafdruk van je kaak. Hiervan wordt een gipsmodel gemaakt, waarna er een speciale afdruklepel wordt gemaakt, die precies op je kaken past.

Bezoek 2: Definitieve afdruk

Met de speciaal voor jou ontworpen afdruklepel maken we nu nog preciezere afdrukken van je kaken.

Bezoek 3: Beetbepaling

We leggen je beet vast, zodat de tanden en kiezen in de prothese goed op elkaar komen. Ook kijken we samen naar de kleur en vorm van de tanden.

Bezoek 4: Passen in was van de prothese

Tijdens dit bezoek gaan we je prothese passen. We kijken samen naar de kleur en vorm van de tanden. Het kan zijn dat jij of Mondzorg Oostplein aanpassingen willen doen. Daardoor kan een extra bezoek nodig zijn, aangezien we pas verdergaan indien je tevreden bent met het resultaat.

Bezoek 5: Plaatsen van prothese

Jouw prothese is klaar en wordt in je mond geplaatst. Daarnaast krijg je uitleg over eventuele klachten en schoonmaakinstructies.

Bezoek 6: Nacontrole

In overleg met jou maken we binnen een week een afspraak voor nacontrole. Hierbij kunnen eventuele drukplekken worden weggehaald. Daarnaast adviseren wij om op jaarlijkse controle te komen.

Wennen aan uw nieuwe prothese

Een nieuwe prothese is altijd even wennen. Het is nieuw en anders. In het begin kun je misschien last hebben van drukplekken. Is dat het geval? Je kunt ons altijd bellen en we helpen je graag.

Met of zonder prothese slapen?

Je kunt de prothese het beste voor het slapen uit doen. Op die manier krijgen je kaken rust en is er een betere doorbloeding van het tandvlees. Misschien vind je het niet een prettig idee om zonder tanden en kiezen te slapen. In dat geval adviseren wij om in ieder geval de onderprothese uit te doen.
Wanneer de prothese uit is, moet deze bewaard worden in een glas water.

Schoonmaken van de prothese

Het is belangrijk om de prothese op de juiste manier schoon te maken. Dit is noodzakelijk om bacteriegroei te voorkomen. Spoel de prothese na iedere maaltijd af met water en maak daarnaast de prothese twee keer per dag goed schoon. Het schoonmaken van een prothese moet met zorg gebeuren, boven een wasbak gevuld met water. Gebruik een zachte tandenborstel en neutrale zeep.
 
Let op: gebruik nooit schuurmiddelen, tandpasta of bijtende middelen om de prothese schoon te maken. Dit zorgt voor blijvende schade aan de prothese.

Schoonmaken van de mond

Naast je prothese moet je ook je mond goed poetsen. Het poetsen van je mond is heel belangrijk, omdat bacteriën in de mond door de aanwezigheid van voedselresten (plak) heel snel kunnen groeien. Hierdoor kun je aften en ontstekingen krijgen en uit je mond gaan ruiken. Masseer je kaken, gehemelte en de overgang van de kaak naar de wangen minstens één keer per dag met een zachte tandenborstel en besteed extra aandacht aan je gehemelte. Gebruik een gewone tandpasta om je mond te reinigen.

DIRECT

INSCHRIJVEN

 

GRATIS

PROTHESE CHECK!

 

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMondzorg Oostplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

DIRECT

INSCHRIJVEN

 

GRATIS

PROTHESE CHECK!

 

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMondzorg Oostplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering