Home » Algemene tandheelkunde » Vullingen bij gaatjes

Vullingen bij gaatjes

Tanden en kiezen kunnen met verschillende materialen worden gevuld. Een van die materialen is een witte vulling. Mondzorg Oostplein werkt uitsluitend met witte kwalitatieve vullingen die perfect aansluiten op de kleur van je eigen tanden en kiezen.

Er bestaan twee soorten vullingen:

  • Composiet (witte) vullingen
  • Porseleinen inlays (inlegvullingen)

Composiet vullingen (witte vullingen)

Composiet is een wit vulmateriaal, bestaande uit kleine glasdeeltjes in een kunsthars. Dit materiaal zorgt voor een perfecte kleur, maar ook voor een goede hechting. Composiet plakt aan de tand zelf, waardoor de tand verstevigt. Het vulmateriaal wordt uitgehard met een zeer felle lichtbundel. Dit gaat erg snel en na de behandeling kun je met deze vulling direct weer eten. Na het aanbrengen van de vulling kan het nog even gevoelig zijn bij het bijten en aanraking met kou en warmte. Deze gevoeligheid verdwijnt vanzelf.

Porseleinen vullingen (witte inlays)

Porseleinen vullingen worden in de juiste kleur op maat gemaakt in ons tandtechnisch laboratorium. Vervolgens brengen wij de inlay op je tand of kies aan. Deze keramische vullingen hebben een langere levensduur dan composietvullingen en zijn goed bestand tegen verkleuring.

Wat kosten vullingen?

Bekijk de tarievenlijst voor meer informatie over de kosten. Let op: afhankelijk van de complexiteit en de materialen, kunnen de kosten van elkaar verschillen. In het behandelplan geeft de behandelaar jou een overzicht van de verwachte kosten. Check altijd bij jouw zorgverzekeraar welke behandelingen geheel worden vergoed en voor welke je een aanvullende verzekering nodig hebt.

De meeste behandelingen (denk aan de periodieke controle, het vullen van gaatjes en fluoridebehandelingen) worden tot 18 jaar volledig door de basisverzekering vergoed.

DIRECT

INSCHRIJVEN

 

GRATIS

PROTHESE CHECK!

 

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMondzorg Oostplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

DIRECT

INSCHRIJVEN

 

GRATIS

PROTHESE CHECK!

 

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMondzorg Oostplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering