Sealing

Sealen betekent eigenlijk een laagje over je kies. Sealen voorkomt gaatjes. De tandarts of mondhygiënist verzegelt of dicht de puntjes en groeven in de kiezen, die moeilijk met een tandenborstel zijn schoon te houden. Op die plaatsen kunnen namelijk gemakkelijk gaatjes ontstaan, vooral als de kiezen net zijn doorgebroken. Hiervoor gebruikt Mondzorg Oostplein een transparante of geelwitte kunststofhars. Kort na het doorbreken van een blijvende kies sealen we deze.

Voor wie is sealen bedoeld?

Sealen is vooral van toepassing voor kinderen. De meeste tanden worden gewisseld tussen de leeftijd zes en twaalf jaar oud. Het glazuur van een pas doorgebroken kies is dan nog erg kwetsbaar. Groeven en putjes maken dat de kies gevoelig is voor het ontstaan van gaatjes.

Behandeling sealen

Wanneer wij de kiezen sealen, maakt onze tandarts of mondhygiënist de kies eerst grondig schoon. Daarna wordt het oppervlak van de kiezen met een zure vloeistof of gel opgeruwd. Dit zorgt ervoor dat de lak hecht. Na het drogen van de kies brengen we een laklaagje aan. Tot slot wordt deze laklaag hard gemaakt met een lamp die blauw licht geeft.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling doet geen pijn. Na de behandeling kan er wel een vieze smaak achterblijven in de mond. Dit verdwijnt snel.

Wat kost de behandeling?

Bekijk de tarievenlijst voor meer informatie over de kosten. Let op: afhankelijk van de complexiteit en de materialen, kunnen de kosten van elkaar verschillen. In het behandelplan geeft de behandelaar jou een overzicht van de verwachte kosten. Check altijd bij jouw zorgverzekeraar welke behandelingen geheel worden vergoed en voor welke je een aanvullende verzekering nodig hebt.

De meeste behandelingen (denk aan de periodieke controle, het vullen van gaatjes en fluoridebehandelingen) worden tot 18 jaar volledig door de basisverzekering vergoed.

DIRECT

INSCHRIJVEN

 

GRATIS

PROTHESE CHECK!

 

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMondzorg Oostplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

DIRECT

INSCHRIJVEN

 

GRATIS

PROTHESE CHECK!

 

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMondzorg Oostplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering