Home » Algemene tandheelkunde » Periodieke controle

Periodieke controle

Het is over het algemeen gebruikelijk om twee keer per jaar voor controle naar de tandarts te gaan. De periodieke controle is niet verplicht, maar wel wat Mondzorg Oostplein adviseert te doen. Soms kan het zijn dat zich verborgen problemen voordoen in je gebit, waar je geen weet van hebt. Door elk half jaar naar de tandarts te gaan, kunnen gebitsproblemen tijdig verholpen worden. Tijdens de controle bekijkt de tandarts je gebit en wordt er gekeken of er misschien gaatjes zijn ontstaan. Ook onderzoekt de tandarts je tandvlees en mondslijmvliezen.

Stappenplan halfjaarlijkse controle

Een periodieke controle duurt gemiddeld 15 minuten. Deze afspraak bestaat voornamelijk uit voorlichting, een gebitsreiniging en polijsten van het gebit.

 

    1. Voordat je mond wordt onderzocht, wil de behandelaar graag weten of er vragen of mogelijke problemen zijn met je gebit zodat hier met het mondonderzoek extra aandacht aan kan besteden.
    2. De behandelaar begint het mondonderzoek met het meten en in kaart brengen van je tandvlees (DPSI) en controleert  de slijmvliezen, mondbodem en aanwezige tanden, kiezen, kronen/bruggen en/of implantaten. En in het geval van een frame of prothese bekijkt de behandelaar de conditie en de pasvorm hiervan.
    3. Na het mondonderzoek bespreekt de behandelaar zijn of haar bevindingen. Wanneer het nodig is, wordt er nog een afspraak gemaakt.

Wordt de halfjaarlijkse controle vergoed?

Bekijk de tarievenlijst voor meer informatie over de kosten. Let op: afhankelijk van de complexiteit en de materialen, kunnen de kosten van elkaar verschillen. In het behandelplan geeft de behandelaar jou een overzicht van de verwachte kosten.

De halfjaarlijkse controle wordt tot 18 jaar volledig vanuit de basisverzekering vergoed.

DIRECT

INSCHRIJVEN

 

GRATIS

PROTHESE CHECK!

 

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMondzorg Oostplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

DIRECT

INSCHRIJVEN

 

GRATIS

PROTHESE CHECK!

 

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMondzorg Oostplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering