Facings

Een facing is een schildje van porselein of composiet dat op je tand wordt gemaakt. Zo wordt de vorm en/of kleur van je tand weer mooier. Al onze facings worden in ons eigen tandtechnisch laboratorium gemaakt. De facings worden gemaakt van keramiek, een natuurlijke stof die door het lichaam goed wordt verdragen en veel lijkt op het natuurlijke glazuur van de tand. Het materiaal is slijtvast en is vrij van metaal. Daardoor heb je geen last van metaaloxiden in de mond en hinderlijke elektrische spanningen, die je weleens bij een gouden kroon kunt ervaren.

Wanneer kies je voor een facing?

Een facing is niet noodzakelijk, maar wordt vaak toegepast bij de volgende situaties:

  • Spleetje tussen de tanden laten opvullen
  • Afgebroken hoekjes van de tanden repareren
  • Verkleurde tanden weer stralend wit maken
  • Scheve tanden verbergen

Porseleinen facing

Porseleinen facings gaan langer mee dan composiet. Het grote voordeel is dat je met porselein langdurig een mooie kleur behoudt. Deze worden door de tandtechnicus gemaakt en later door de tandarts opgeplakt.

Behandeling

Voor de composiet facing is slechts één behandeling nodig. Voor de porseleinen facing zijn er minstens twee nodig. Gaat het om meerdere facings, zijn er soms twee afspraken nodig.

Eerste afspraak

Tijdens je eerste bezoek maken we altijd een model van de huidige stand van de tanden, om correcties optimaal uit te voeren. Daarna slijpt de tandarts een dun laagje glazuur van de betreffende tand af voor de perfecte pasvorm. Daar maken we vervolgens ook een afdruk van, zodat de facing in het tandtechnisch laboratorium gemaakt kan worden.

Tweede afspraak

De facing is gemaakt en wordt in deze tweede afspraak op jouw tand aangebracht. Tussen de eerste en tweede afspraak zit maximaal 7 dagen.

Composiet facing

Composiet facings worden direct door de tandarts op je tand aangebracht. Hier is het voordeel een snel resultaat en een lagere financiële investering. Echter is deze minder duurzaam dan porselein. Je hebt sneller kans op mindere kleur en het ontstaan van randjes en breuk.

Eerste afspraak

Voor het plaatsen van een composiet facing heb je maar één behandeling nodig. De tand wordt door de tandarts aan de oppervlakte iets ruwer gemaakt. De facing zal daardoor beter hechten. Vervolgens brengt de tandarts het composiet laagje voor laagje aan. Per laagje zal het composiet worden uitgehard met een speciale lamp. Uiteindelijk ontstaat er een facing die perfect tussen de rest van jouw tanden past.

Kosten facings

De verschillende voordelen van porseleinen en composiet facings hadden we al genoemd. Maar aan welke kosten moet je dan denken?

  • Composiet facings: vanaf € 120,- per element / tand
  • Porseleinen facings: vanaf € 500,- per element / tand

Het is bij ons mogelijk om in (maximaal 8) termijnen te betalen. Neem contact met ons op voor de voorwaarden. 

DIRECT

INSCHRIJVEN

 

GRATIS

PROTHESE CHECK!

 

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMondzorg Oostplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

DIRECT

INSCHRIJVEN

 

GRATIS

PROTHESE CHECK!

 

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMondzorg Oostplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering